Bugatti, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

A Bugatti idén ünnepli fennállásának 110 éves fennállását. Ezen alkalomból készült el az új elektromos járgányuk, ami első sorban gyerekeknek, másodsorban pedig örök gyermek felnőtteknek szól.

A Bugatti a 110 éves születésnapja alkalmából mutatta be azt a kis elektromos autót, ami hű másolata az 1924-es Type 35 versenyautónak. Az összesen 500 példányban készülő alkalmatosság olyan szinten az eredeti klasszikus kicsinyített másolata, hogy a 3D nyomtatás előtt minden egyes alkatrészt digitalizáltak a versenyautó egy megmaradt példányából.

Még külön üzemmód kapcsoló is van benne, hiszen a mérete miatt egy gyerek és egy felnőtt egyaránt használni tudja. Gyermek üzemmódban az elektromos motor 1,4 lóerőt teljesít, a végsebesség pedig 20 km/h, míg a nagyobbak a kapcsoló átbillentésével már 5,5 lóerővel és 45 kilométeres óránkénti sebességgel gazdálkodhatnak. A hatótáv a nagyobb (2,8 kWh) akkumulátor csomag esetén akár 30 kilométer is lehet, így a tehetős család sarja akár iskolába is könnyedén eljárhat vele. Mondjuk 9 millió forintos induló ár ellenében már elvárható ez a kis apróság a mai világban…