Csaknem hatezer alkalmazottjától válik meg a BMW

A BMW belátta, hogy elengedhetetlen a költségcsökkentés, ha meg akarja valósítani az elkövetkező öt évre kitűzött terveket. Ez csaknem 6 ezer ember állásába fog kerülni.

A BMW jelentette be, hogy nehéz döntés előtt állnak. Konkrétan arról van szó, hogy körülbelül 6 ezer embert kell elküldeniük, hogy az elkövetkező öt évre kitűzött tervekre elég pénzügyi forrás maradjon.

Főleg irodai és szellemi munkásokat fognak elküldeni a müncheni főhadiszállásról. Ezzel egyidejűleg a menedzsmentben is lesznek változások, ám ezek többnyire a szóban forgó személyek saját döntése miatt.

A jelenlegi fejlesztési igazgató, Klaus Froehlich például tényként közölte, hogy jövőre máshol folytatja, mert úgy érzi, hogy nem tud együtt dolgozni az új vezérigazgatóval, aki név szerint a nemrég kinevezett Oliver Zipse.

Markus Deusmann beszerzési igazgató az Audi vezérigazgatói székébe ül majd át jövőre, Milagros Caina Carreiro-Andree HR igazgató pedig szimplán csak nem írta alá a szerződése megújítását.

Komoly változások lesznek tehát a bajoroknál, pedig erős öt év előtt állnak, hiszen 2025-ig legalább 25 új villanyosított modellt szeretnének bemutatni, aminek több mint a fele tisztán elektromos lesz.