Bemutatták a Nikola első elektromos kamionját

A Nikola hivatalosan is bemutatta az első elektromos kamionját, mely egyszerűen csak Tre néven kerül a szalonokba. Az Iveco adta az alapokat.

A Tesla egyik legnagyobb konkurensének számító Nikola bemutatta a már régóta ígérgetett nyerges vontatóját. A legelső tervek szerint egy gázturbinás konstrukció készült volna el, ám a srácok végül mégis az elektromos hajtás mellett döntöttek.

A fejlesztést komoly mértékben segítette, hogy a teherautó gigász Iveco-val közösen dolgoztak a projekten, ezért azon sem szabad meglepődni, hogy a Tre az Iveco S-Way alapjaira épült fel. Amit a Nikola mérnökei tettek hozzá a dologhoz, az a belső tér, a 644 lóerővel és 1800 Nm nyomatékkal rendelkező elektromotor és a 720 kWh teljesítményű akkumulátor csomag, mely terheléssel számolva 400 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

A Tre másik különlegessége, hogy nem csak az elektromos hajtást támogatja, hanem úgy alakították ki, hogy üzemanyagcellás kivitel is készülhessen belőle. A gyártó szerint azonban ez csak 2023-ban fog megtörténni, pontosan három évvel az elektromos szalonokba kerülése után.