Belépő szintű motorral bővült a Bentley Flying Spur paletta

Persze, a Bentley világában még a belépő szint is igencsak erősnek számít, lévén, hogy egy 550 lóerős V8-as benzines egységet értenek ezalatt.

Bemutatta a Bentley a Flying Spur modell V8-as motorral szerelt változatát, mely lényegében a „belépő” szintetn képviseli most az eddigi W12-es egység mellett. A 4 literes nyolchengeres benzines változat 550 lóerős teljesítménnyel bír, ami azért valamilyen szinten tényleg visszalépés a csúcsmodell 635 tagú méneséhez képest. Persze, a 4,1 másodperces 100-as sprint továbbra sem taszítja alacsonyabb kategóriába a modellt, viszont jól jöhet a most bejelentett variáns azoknak, akik szeretnének minél többet elautózni egy tank benzinnel.

A Flying Spur V8 ugyanis fejlett hengersor lekapcsolással rendelkezik, azaz részterhelésen képes négyhengeres motorként viselkedni a kedvezőbb fogyasztás érdekében. A hengerek le- és felkapcsolását földi halandó ráadásul nem fogja észrevenni, az ugyanis 0,02 másodperc alatt történik meg a fejlett mechanikai megoldásoknak köszönhetően.

A kisebb motorral szerelt modell ráadásul könnyebb is, mint a W12-es variáns, ami jót tesz a dinamizmusnak is a kevesebb lóerőszám ellenére. Pontosan ezért, na meg a vásárlói igények változása miatt is (egyre kevesebb vásárló alkalmaz sofőrt) megváltoztatták a gyáriak a Flying Spur karakterisztikáját, mely most már közvetlenebb és több vezetési élményt nyújt.