Megint csomagtartóba szerel üléseket a Tesla, azaz jön a hétszemélyes Model Y

A Tesla egyszer már kijátszotta a hétüléses kártyát, ám most végre egy olyan mellt bővítenek ki plusz két üléssel, amiben van is értelme a dolognak. Jövő hónapban startol el a hétszemélyes Model Y értékesítése.

A Tesla történetében jártasabbak emlékeznek még arra a próbálkozásra, amikor Elon Musk cége megpróbálta hétszemélyes autónak eladni a Model S-t még évekkel ezelőtt. A csomagtartóba helyezett ülések azonban maximum kisgyermekek szállításánál jöhettek szóba, így nem is sikerült túl sokat eladni a különleges csomagtartó kialakításból. Most ismét próbálkozik az amerikai elektromos gyártó, ám ezúttal egy olyan típusnál, aminél lehet is értelme a dolognak.

Jövő hónapban kezdődik meg ugyanis a hétszemélyes Model Y értékesítése, aminél ugyan a recept nem változott, azaz ismét a csomagtartót áldozzák föl plusz két ülés érdekében, ám a karosszéria mérete ebben az esetben már megengedi, hogy akár felnőttek is helyet foglaljanak a leghátsó sorban. Az egyelőre nem tisztázott, hogy most is hátrafelé néznek-e majd az ülések, de ez lenne logikus döntés láb- és fejtér szempontjából. A plusz két ülés felára összesen 3000 dollár lesz az ötüléses kivitelekhez képest.