Belépő szintű hibridek érkeznek a BMW kínálatába

A BMW 3-as és 5-ös szériája egyaránt megkapja a 20e megjelölésű konnektoros hibrid variánsokat, melyek lényegében innentől a belépő szintet jelentik majd a bajorok hibrid világába.

320e és 520e néven, kombi és szedán kivitelben egyaránt megérkezik az európai piacra márciusban a BMW konnektoros hibrid modellcsalád új belépő szintű alternatívája.

A hajtáslánc alapja a 2 literes négyhengeres 163 lóerős benzines erőforrás, melyet egy elektromos motorral kiegészítve kapjuk meg a 204 lóerős összteljesítményt. Az erőátvitelről a nyolcsebességes automata váltó gondoskodik hátsó- és összkerék meghajtás esetén egyaránt. Ezzel a specifikációval a 320e szedán 7,6 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a kombi változatnak ehhez 7,9 másodpercre van szüksége. Az 5-ös széria esetében ugyan ez a hajtáslánc 7,9 és 8,2 másodperces 0-100-as értéket jelent.

Az új hibrid rendszer mindezek mellett akár 140 kilométeres óránkénti sebesség mellett is képes teljesen elektromosan működni, a hátsó ülések alatt elhelyezett 12 kWh-s akkumulátor csomag pedig 48-57 kilométeres villanyos hatótávot tesz lehetővé karosszériaváltozattól függően.