Beépített traffipax detektorral jöhetnek a jövő BMW modelljei

A BMW is rákapott az előfizetéses szolgáltatásokra, amik között tervezet szinten van egy kimondottan érdekes alkalmazás is. Ez a traffipaxokat előre jelző és azt a műszerfalon meg is jelenítő rendszer.

Ma már az autózás világában is teljesen elfogadott előfizetéses csomagokat értékesíteni. Ezek lényege, hogy bizonyos havi összegért cserébe az autó rendszereiben aktiválódnak olyan funkciók, amik csak ezzel a módszerrel érhetők el. Na de mi is az előnye ennek az egyszeri vásárlás helyett? Például az, hogy kevésbé megterhelő, mint egy nagyobb egyszeri összeg kiadása, ráadásul csak addig kell fizetni, amíg tényleg használni akarjuk a funkciókat.

Most a BMW is bejelentette, hogy egy előfizetéses csomaggal készül a jövőben, melyben a hírszolgáltatástól kezdve az időjárás előrejelzésig minden megtalálható lesz, sőt még egy olyan funkció is készülőben van, ami már egy ideje jelen van a mobiltelefonos navigációkban, de az autóipar eddig még nem igazán hasznosította. Ez nem más, mint a traffipax előrejelzés.

Az eddigi információk szerint a rendszer adatbázisa az előre telepített és a mobil sebességmérőket is ismerni fogja és azokhoz közelítve a műszerfalon megjelenő figyelmeztetés segít majd elkerülni a büntetést (bár egyszerűbb lenne csak szimplán betartani a szabályozásokat). Mindez szép és jó, de közel sem biztos, hogy végül aktiválható lesz a BMW rendszereiben a most felvázolt megoldás. Ennek az oka egyszerű, ugyanis a spontán kihelyezett sebességmérőket beépített radarral és lézerdetektorral érzékeli előre az autó, ami több országban is illegálisnak számíti. Ha továbbra is biztosra akarunk majd menni, akkor valószínűleg a jövőben is a felhasználói visszajelzésekre alapozó mobil megoldás, például a Waze lesz a legnagyobb segítségünk vezetés közben.