Amerika legnagyobb gyorsulási versenyeit szervező egyesülete még több elektromos autót látna a pályákon

A National Hot Rod Association, mely Amerika legnagyobb drag, vagyis gyorsulási verseny szervezője, az elektromos járművek versenyeztetésében látja a jövőt. A gyártókkal együttműködve dolgoznak a sportág és az ipar gyors és biztonságos fejlődésén.

Amerika első számú gyorsulási verseny eseményekért felelős szervezője, a National Hot Rod Association, eddig is szívesen látta az elektromos járműveket a gyorsulási versenyeken, de most komoly erőkkel törekszik arra, hogy bővítse elkötelezettségét az EV-k világában.

Ezért az NHRA már fel is vette a kapcsolatot a gyártókkal, hogy a fejlesztések a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban történjenek meg. Természetesen nyitott kapukat döngetnek a szervezők, hiszen a gyárak számára a lehető legnagyobb marketing értékkel bírnak a neves versenyek, így az elektromos autózás népszerűsítésében is komoly szerepet játszik ez az irányvonal.

A legjobb példa erre a Ford és a Chevrolet esete, akik a Cobra Jet 1400 Mustang és az eCOPO Camaro segítségével már megmutatták, hogy lehet keresnivalója a negyed mérföldes pályán is a villanyosoknak. Persze, a hanghatás elmarad, de iszonyatos teljesítményre képes az új technológia.

Sajtóközleményében az NHRA külön hangsúlyozza, hogy az elektromos fejlesztések már az elmúlt években is ígéretesnek bizonyultak. Ott van például Steve Huff, aki egy villanyos dragster volánja mögött 7,52 másodperc alatt futotta meg a negyed mérföldet a Tucson Dragway pályán, a célvonalat pedig 201,7 mérföldes óránkénti sebességgel lépte át.

„Most már mindenki látja, hogy az elektromos autózás egyre népszerűbb a felhasználók körében, a technológia pedig szélsebes iramban fejlődik. Mi itt az NHRA-nál alig várjuk, hogy lépést tarthassunk az EV technológia legújabb fejlesztéseivel.”-mondta Ned Walliser, a szervezet elnöke.