Adventure kivitelben is bemutatkozott a Toyota Yaris Cross

Még csak tavaly mutatkozott be hivatalosan, máris újabb verzióval bővült a Toyota Yaris Cross modellcsalád. Az Adventure kivitel terepjárósabb megjelenéssel kínálja a Yaris crossoveresített változatát.

A Toyota tavalyi újdonsága volt a Yaris Cross, mely a crossoverek kategóriájába repítette a japánok közkedvelt kis városi járgányát. Ennyi idő alatt nehéz hozzászokni egy modell létezéséhez, így érthető, hogy addig üti a vasat a gyártó, míg az az újdonság ereje miatt kellően meleg.

Most például egy új kivitelről rántotta le a leplet a Toyota, mely hivatalosan a kalandvágyó vásárlókat szólítja meg, gyakorlatilag viszont inkább külső csinosításról beszélhetünk, mint lényegi változtatásokról.

Bár a gyártó elmondása szerint a Yaris Cross viselkedését úgy változtatták meg az Adventure széria kedvéért, hogy az most már az aszfaltról letérve is labdába rúghat, egekbe emelt hasmagasságot és tipikus off-road kiegészítőket nem igazán kapunk. Nem csoda, hiszen a burkolatok alatt a már megszokott Cross modellt találjuk meg, csupán a hangolás más, mint amit az Elegant vásárlók tapasztalhatnak menet közben.

Látványosabb különbség viszont az új első és hátsó lökhárító, melyek rajzolata markánsabb, mint az eddigi megoldás, illetve ezüstfényű tetősínek és sötétszürke felnik tartoznak még a csomaghoz. A belső térben fekete tetőkárpit és zongora lakk műszerfal díszítés fogadja az érdeklődőket, illetve egyedi mintázattal bírnak a bőrhatású ülések is.

Új technika sincs a nap alatt, a Cross Adventure meghajtásáról az eddig is alkalmazott 1,5 literes benzines erőforrásra épülő hibrid rendszer gondoskodik 116 lóerős teljesítménnyel és intelligens összkerékhajtással. Az értékesítés szeptemberben kezdődik meg a jelenlegi tervek szerint és az első évben kizárólag a magasabban felszerelt Premiere Edition lesz kapható.