Megvásárolható a Halálos Iramban szériában is látható különleges Chevrolet Corvette

A Halálos Iramban széria ötödik részében tűnt fel az igencsak különleges Chevrolet Corvette Grand Sport Roadster egy látványos jelenetsorban. Most egy a forgatások alatt is használt példány keres magának új gazdát egy árverésen.

A Halálos Iramban széria mondhatni, nem a csúcspontját élte az ötödik résznél, de azt nem lehet elvitatni, hogy abban a filmben voltak szép számban érdekes verdák. Elég például az elején a különleges Corvette Grand Sport Roadster replikára gondolni, mellyel Vin Diesel meglepő kecsességgel ugratott ki a mozgó vonatból. Most pontosan egy ilyen járgány keres magának új gazdát a Volo Cars árverésén, ráadásul ez tényleg az egyik filmben használt, de nem lehasznált példány!

A Mongoose Motorsports anno 12 darab autót rakott össze a film kedvéért, ám értelemszerűen ezek közül csak nagyon kevés élte túl a forgatásokat. Pontosan három darab! A szóban forgó darabot egyébként a leírás szerint kimondottan „zöld hátteres” részekhez használták, azaz egy pillanatig sem volt kitéve veszélynek, viszont értelemszerűen ebben ült a legtöbbet Vin Diesel és Paul Walker a felvételek alatt.

Bár hivatalosan nem mentek a járgánnyal (egy állványon mozgatták a kellő hatás érdekében), annak mégis minden része működőképesre lett megépítve. A motorterében egy 5,7 literes 380 lóerős GM erőforrás található, a futóművet pedig egy C4-es Corvette-ből ültették át.

Arról, hogy mennyire minőségi építésről van szó, az is árulkodik, hogy a Mongoose Motorsports a General Motors hivatalos engedélyével rendelkezik, hogy replikákat építsen.

Szóval, itt van egy újabb filmtörténeti darab, melyet most bárki megszerezhet magának, persze csak akkor, ha megnyeri az április 14-21 között megrendezésre kerülő árverést. Így természetesen nehéz megmondani, hogy végül mennyiért is megy majd el a különlegesség, ám támpontnak annyi legyen elég, hogy a szakértők az értékét nagyjából 100 ezer dollárra teszik.