A Mahindráé lesz a Pininfarina

Az indiai Mahindra veszi át a patinás olasz tervező/karosszériagyártó Pininfarinát. Az üzlet megkötését heteken belül bejelentik.

Indiai kézbe kerül a patinás olasz Pininfarina. Az 1930-ban alapított tervező/karosszériakészítő vállalkozás az utóbbi években komoly veszteségeket halmozott fel, teljes adósság-állománya immár megközelíti az 53 millió eurót. A cég hitelezői már jó ideje próbálnak vevőt találni a vállalatra. Fáradozásukat alighanem siker koronázza, hiszen a brit Autocar értesülései szerint az indiai Mahindra megvásárolná a Pninfarina többségi tulajdonát. A vételárról még nem hoztak nyilvánosságra semmit, de a hitelezők szerint az összeg elegendő a tartozások rendezéséhez. Az új tulajdonos újra kívánja szervezni a céget és új piacokat is szeretne nyitni számára.

A Pininfarina rengeteg jármű fejlesztésében működött közre, többek között számos Rolls-Royce, Alfa Romeo, Lancia, Peugeot terveit készítették el – nem is szólva a Ferrariról, amelynek több mint száz modelljét rajzolták meg. A cégalapító Sergio Pininfarina 2012-ben bekövetkezett halála után készült egy mindössze hat példányos sorozat a Ferrari 458 Spider alapjain, amely a Sergio nevet viselte a két vállalat közötti 60 éves kapcsolat és a cégvezető emlékére.