A legnagyobb mesehősök

Ismerd el, gyerekkorodban szombat reggelente Te is ott ültél (vagy még mindig ülsz) a TV előtt és csodáltad kedvenc mesehőseid járgányait! Délután pedig már saját láberővel hajtott autóddal száguldoztál és azt játszottad, hogy Te vagy Frédi, Béni vagy Gézengúz Guszti.

Korábban kedvenc filmes autóinkat mutattuk be, most pedig összeállítottuk a meseautók TOP10-es listáját. Hajrá nosztalgia!

10. Homer Simpsons Homérja

simpsonA világ legjobb dudaszójával rendelkező autó birtokosa bizony Homer Simpsons. A mindenki retinájába beégett zöld kocsit maga Homer tervezte, és nem is máshol készült, mint a híres Powel Motors-nál. Az átlag amerikaiaknak tervezett járgány rengeteg extrával rendelkezik, amely közül talán a legemlékezetesebb az óriási pohártartó – ami EGYÉBKÉNT a valóságban a 90-es évektől a családi autókban teljesen megszokott kiegészítő lett).

 9Frédi lábbal hajtott kőkorszakija

flinstonemobileMindenki kedvenc kőkorszaki szakijának autóját ki ne ismerné? Kovakövi Frédi járgánya az 54 év alatt sosem változott: nyitott, óriási köveken gurul és lábmeghatással megy. Kell ennél több?

 

 

8. Fúgos sofőrök még flúgosabb autói

flugosfutamA világ legflúgosabb versenyzői folyamatosan a flúgos futamok egyikének megnyerésén versengenek furcsábbnál furcsább járgányaikkal.

 

 

 

7. Villám McQueen

LightningMcqueenA járgányok mindennapi életébe a Szelep Kupában versenyző Villám McQueen és barátai kíséretében pillanthattunk be. A Golden Globe-díjas mesefilm ma is sokak kedvence.

 

 

6. Mr. Bean minije

Mr.BeenGames-300x238

Mr. Bean poénjait mindenki ismeri, és aki ezeken a vicceken nőt fel, az angol sir (ejtsd szőr) kisautóját sem felejti.

 

 

 

 

5. Transformers

transformersA több mint húsz éve készült mesesorozat a mai napig ismert és még mindig népszerű. Ez a rajzfilm alapozta meg a Transformers világát, itt mutatkozik meg először az idegen Kibertron bolygó, a történelem előtti és a jövőbeli Föld eseményei, és a nebulusi világ. Egyetlen fájdalmunk, hogy a rajzfilm változat Magyarországon sosem került a televíziók képernyőjére.

4. Jetson család repülő autója

jetsonsflyingcar

Biztosan sokan emlékeztek a Jetson család repülő verdájára, ami akár 2500 mérföld/órára is fel tudott gyorsulni. Jetson apuka a mozgójárdán kisétált a repülő autóig, diplomatatáskája összezsugorodott, és már száguldott is a munkahelye felé anélkül, hogy egy kevéske káros anyag a levegőbe jutott volna. Jól hangzik, igaz?

 

3. Scooby-Doo csodajárgány

mysterymachineFred, Vilma, Diana, Bozont és Scooby a menő kisbusszal járt a bűntények helyszínére, amely olyan modern kütyükkel volt felszerelve, mint a radar, a fémdetektor, a hidraulikus lopásgátló vagy akár a lasszó. Sőt a járgány csomagterének hátsó részét sötétkamraként is lehetett használni! A Csodajárgányt Diána édesapja vásárolta a Rejtély Rt.-nek.  A banda rögtön fel is szerelte a fent említett hasznos eszközökkel, amelyek mind a szellemek, szörnyek és más szélhámosok leleplezéséhez és elfogásához voltak szükségesek. A kipingálásáról Bozont és Scooby gondoskodott.

2. Totál turbó

themach5

A japán mesében szereplő Mach 5 az álom versenyautó. A vérre menő versenyeken a kétüléses, nyitott tetős, trükkökre képes autó sorra nyerte meg még a legreménytelenebb csatákat is.

 

 

1. A mi saját kedvencünk: A Mézga autó

mezga-csaladKedvenc magyar mesecsaládunk életében is megjelent az autó. Habár Paula szövegét kívülről fújtuk minden epizód végén („Hogy miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?!”) azért sokszor gondoltuk azt is, hogy nincs oka panaszra. Hiszen  ki tehette meg azt, hogy egy köbükunokától kapott szuper autóban repül, vagy akár a Balatonba hajt?

Forrás: http://blog.caranddriver.com/toontastic-the-top-10-animated-cars-of-all-time/