A gyorsulási versenyekre repít a LEGO legújabb készlete

A Dodge és a gyorsulási versenyek világát hivatott feleveníteni a most bemutatott LEGO Speed Champions készlet. Két ikonikus versenygép is megépíthető a szettből!

A LEGO Speed Champions szériája kimondottan az autóversenyzés szerelmeseinek kínál alternatívákat. Persze, nem kell Technic szintű kidolgozottságot és méretarányokat várni, de azért kellemes, gyorsan összerakható szettekről van szó, inkább gyűjtői értékekkel. Most egy kimondottan érdekes összeállítás került piacra, mely a gyorsulási versenyek világába kalauzolja el a rajongókat. Dodge fanatikusok előnyben!

A 627 darabos készletből ugyanis két ikonikus dragster építhető össze. Az egyik a Mopar Dodge SRT Top Fuel Dragster, mely összerakva 35 cm hosszú és 10 cm magas, a másik pedig az 1970-es Dodge Challenger T/A 16 centis hosszúsággal és 5 centiméteres magassággal.

További érdekesség, hogy a Challenger T/A a Speed Champions széria első lila autója, illetve a szettben két „pilóta” is található, egy férfi és egy nő. Az utóbbi nem véletlen, hiszen a Top Fuel Dragsternek tényleg női pilótája van Leah Pruett személyében.

A készlet értékesítése június legelején kezdődik meg, az ára pedig 50 dollárra, azaz nagyjából 14 ezer forintra tehető.