Már tesztelik a Volkswagen következő SUV-ját

Várhatóan 2017-ben jelenik meg a szalonokban, de már javában tesztelik a Volkswagen soron következő SUV-ját, a Crossblue-t, amelyet a brit Autocar fotósainak sikerült lencsevégre kapniuk.

A Tiguan és a Touareg között helyezkedik majd el a Volkswagen következő SUV-ja, a hétszemélyes Crossblue. A láthatólag már gyártásra érett autót németországi tesztelése során sikerült a brit Autocar fotósának lencsevégre kapnia. Bár az álcázás miatt az autó pontos formavilágát még nem lehet tökéletesen kivenni, de az biztos, hogy a Crossblue a német konszern jelenlegi arculatába illeszkedik, vagyis alapvetően az új Tiguan vonásait viseli. Belseje a szintén jövőre érkező Touaregével mutat majd hasonlóságot.
A Crossblue tanulmány-változatát még 2013-ban mutatta be a Volkswagen. Hajtásláncáról annyit tudni, hogy a kétliteres, 190 lóerős turbódízel mellett két elektromos motort is integrálnak bele: egy 55 lóerőset előre, míg 115 lóerőset hátra, vagyis a rendszer összteljesítménye meghaladja majd a 300 lóerőt. A 9,8 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot a csomagtartó mélyére rejtik. Persze, készülnek majd hagyományos, tehát nem hibrid hajtásláncú változatok is belőle. A Crossblue alapértelmezettként elsőkerékhajtást kap, de a nagyobb teljesítményű modellek 4×4-es kivitelben kerülnek piacra. Az autó bemutatásának pontos helye és ideje még nem ismert, de a brit lap szerint a jövő évi detroiti szalonon debütál majd a típus.