120 sportkocsit foglalt le, majd adott vissza a német rendőrség

A német rendőrség alaposan belerondított az Eurorally rendezvénybe, amikor mintegy 120 sportkocsit foglalt le közúti versenyzés miatt.

Az Eurorally egy olyan autós túra, mely több országon keresztül átível és rendszerint erős sportkocsik vesznek részt benne. A részvételi díj 800 euró, ami magába foglalja az egyes állomásokon partizást és szállást is. A járgányok Norvégiából, egészen pontosan Oslo városából indulnak, majd több országot és várost érintve Csehországban, Prágában kötnek ki.

A rendezvény szervezői hangsúlyozzák, hogy a nevével ellentétben nem egy versenyről, hanem túrázásról van szó, ám úgy néz ki, hogy sokan ezt nem veszik figyelembe. Az utcai száguldozás oda vezetett, hogy a komplett mezőnyt, mintegy 120 sportkocsit, lekapcsolta a német rendőrség, mivel törvényt sértettek azzal, hogy versenyeztek az Autobahn bizonyos szakaszain. Bizony, sokan nem tudják, hogy még a sebességkorlátozás nélküli autópálya szakaszokon is be kell tartani olyan alapvető szabályokat, mint a követési távolság és a sávok közötti indokolatlan cikázás kerülése. A 120 sportkocsit a rendőrök egy parkolóba terelték, ahol azonnal elvették mindenkitől a kulcsot és a forgalmit. Ez alól se Lamborghini, se Volkswagen nem jelentett kivételt.

Az eset végül pozitívan végződött, mert a veszély megszüntetésével megenyhültek a hatóságok és másnap mindenkit tovább engedtek. Persze, csak egyenként, némi idő ráhagyással, ezzel elejét véve a további versengésnek. Pontosan emiatt a parkoló kiürítése több mint 4 órát vett igénybe.