Nem lesz elektromos a Porsche GT palettája

A Porsche ugyan bejelentette, hogy egy egész palettát átfogó villanyosítás előtt állnak, ám most kiderült, hogy ez a vezetés orientált GT modelleket nem érinti majd. Legalábbis eleinte.

A Porsche egy ideje már nem zárkózik el az elektromos, vagy részben elektromos hajtásláncok elől. Ezt támasztja alá az is, hogy a jelenlegi álláspont szerint a német sportkocsi gyártó a következő 911-es palettájában már kínálni fog hibrid variánst, illetve tervezik a teljesen elektromos változatot is.

Andreas Preuninger, a Porsche GT divízió vezetője viszont hangsúlyosan foglalt most álláspontot az ügyben. „Amíg a Porsche versenyautói nem lesznek elektromosak, addig biztos, hogy az utcai GT modellek sem. Ezeknek a járgányoknak ugyanis azt a technológiát kell képviselniük, amit a pályán futó változatok tudnak nyújtani, különben a GT jelölés elveszti a hitelességét”- mondta Andreas.

Egyelőre tehát nem lesz elektromos vagy hibrid GT modell, viszont ha a versenyautók átalakulnak, akkor ez az utcai flottára is hatással lesz.