Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

af00dbb1-audi-sq8-2

Nyomatékos dízellel mutatkozott be az Audi SQ8

2019. június 24. | Audi Hírek | Címkék: , , , ,

A rajongók a Q8 piacra dobása óta követelték a gyárilag tuningolt változatot, amit most be is mutatott az Audi. Két turbóval és 900 Nm nyomatékkal felvértezett V8-as dízel került az orrába.

Ugyan nem éppen a sportkocsik kategóriáját erősíti a bitang méretes Audi Q8 SUV, ám a rajongók az első bemutató óta az S kivitel érkezése felől érdeklődnek a gyáriaknál. Eddig kellett várni, végre itt van az SQ8.

Mint általában minden S-es Audit, ezt is dízellel mutatták be a gyáriak, ám ez semmiképpen sem hátrány. Az SQ7-ből már megismert 4 literes, két turbóval és elektromos kompresszorral felszerelt V8-as egység ugyanis 430 lóerő mellett nem kevesebb mint 900 Nm nyomatékot képes leadni, aminek köszönhetően 4,8 másodperc alatt katapultál 100-ra a monstrum, a végsebessége pedig 250 kilométeres óránkénti tempónál van elektronikusan leszabályozva.

Természetesen külsőben is vannak eltérések az SQ8 és a Q8 között. Ilyen például a négy kipufogó, az ezüstre festett hátsó diffúzor, az agresszívabb hűtőrács és a sportosabb felni szett. Belül rozsdamentes acél pedálokat, S-es logóval ellátott alumínium küszöböt és alcantara bőrözést találhatunk alapáron.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.