Villanyosításba és kupésításba kezd a Volvo

A Volvo kimondottan izgalmas évek elé néz, hiszen úgy tűnik, hogy az elektromos modellek terjedése mellett még az SUV paletta kupésításába is belevágnak a svédek.

Gyári informátorok világítottak rá abban a napokban, hogy a Volvo háza táján komoly változások vannak készülőben. Először is tovább bővítik az SUV palettát a svédek, ráadásul egy olyan irányba, ami eddig nem szerepelt a kínálatukban.

Ez pedig a kupé-SUV irányvonal, melynek első tagja a jövőre bemutatkozó és az XC40-ből kialakított C40 lesz. Ezzel először a BMW X2 és a Mercedes GLA talál új kihívóra a Volvo által, ám a későbbiekben nem kizárt az XC60 kupésítása sem, ami már az X4 és GLC vásárlókat célozza meg. Sőt, Amerikában várható egy XC100 névre keresztelt gigantikus SUV is a Mercedes és a BMW sikerén felbuzdulva.

A másik komoly projekt a villanyosítás irányába eltolódás. A Volvo tervei szerint ugyanis az XC60 és az XC90 is kap teljesen elektromos változatot az elkövetkező két évben. Ez egybe vág azzal a korábban tett ígérettel, miszerint 2025-től a svédek csak elektromos vagy hibrid modelleket terveznek forgalmazni.