Vázlaton mutatta meg a Skoda az Enyaq belterét

Hivatalosan szeptemberben lesz a Skoda Enyaq elektromos SUV premierje, ám egy videóban vázlatosan már megismerkedhetünk az újdonság belterével.

Ahogy azt már megszokhattuk a Skodától, szépen lassan csepegtetik az információkat a végső leleplezésig az újdonságukkal kapcsolatban. Az elektromos Enyaq hivatalos premierje szeptemberben lesz, most pedig a belső elrendezéssel ismerkedhetünk meg vázlatos szinten.

A Skoda első MEB platformra épülő autója belső dizájn szempontjából több helyen hajaz az új Octaviára, például itt is tetten érhető lesz az ajtók díszítésén folytatódó műszerfal vonal illetve a szellőzőket összekötő díszítő elem fölé beillesztett, mintegy kihajtott laptopot idéző központi kijelző.

Továbbá fontos, hogy a gyáriak elmondása szerint minden anyag kellemesen puha lesz, amihez lehetőségünk van hozzáérni pedig a felületek nagy része újrahasznosított PET palackokból készül el. Az elektromos kiépítésnek és a nagy tengelytávnak köszönhetően kellően tágas belső térrel találkozhatunk, a csomagtartó pedig alaphelyzetben 585 literes lesz.

Az Enyaq hivatalos premierje tehát szeptember legelején várható, a Skoda pedig eddig annyit árult el róla technikai értelemben, hogy öt különböző hajtáslánc variációval lesz elérhető, a legnagyobb akkumulátorral szerelt változat pedig 500 kilométeres hatótávval kecsegteti a leendő vásárlókat.