Lamborghinit vett a koronavírus miatt kiutalt segélyből, akár egy életre börtönbe is kerülhet miatta

Amerikában egy férfi meglépte azt, amit nem csak tilos, hanem egyben nem is illendő. A nehéz helyzetet kihasználva átverte a hatóságokat, majd egy nagyobb koronavírus miatti segélyhez jutott, amit luxusautó vásárlásra használt fel.

Egy bűncselekmény sosem lehet etikus, de amit az elmúlt hetekben egy amerikai férfi elkövetett, az még az átlagon is túl tesz pofátlanság terén. A koronavírus járvány miatt létrehozott segélyalapot csapolta meg, hogy azt luxus termékek vásárlására fordítsa.

Mint a legtöbb érintett országban, így természetesen Amerikában is létrehozott az állam egy olyan támogatást, mellyel a csőd közelébe került cégeket akarják életben tartani, hiszen ahogy az élet leállt a vírus miatti elzárkózástól, úgy maradtak bevétel nélkül a vállalkozások. Ezzel az indokkal sétált be David T. Hines is az illetékes szervekhez, majd előadta, hogy milyen rohamosan megy éppen tönkre a rengeteg embert foglalkoztató milliárdos vállalkozása.

Ezzel még semmi baj nem lett volna, csak hogy Hines egy kimondottan kis céget birtokolt alig 1-2 alkalmazottal, az állítása többi részét pedig hamisított számlakivonatokkal és okmányokkal támasztotta alá. A hatóságok benézték és ki is utaltak neki 3,9 millió dollárt, hogy azzal tartsa életben a céget.

David pont erre várt, meg is örült annak, hogy most új életet kezdhet. A rogyásig töltött bankkártyájával be is jelentkezett egy luxus szállodába ahol fizetségért cserébe fogadott hölgyeket, majd elment ékszereket és autót vásárolni. Utóbbi tekintetében a választása egy Lamborghini Huracánra esett potom 320 ezer dolláros áron. A nem túl visszafogott járgány buktatta le emberünket végülis, hiszen a nagy változás mindenkinek szembe tűnt, még az adóhatóságnak is.

Davidet le is tartóztatták, a vagyontárgyait lefoglalták, a számláján pedig 3,4 millió dollárt találtak meg az eredeti 3,9-ből. A nehéz helyzetet meglovagló pofátlan csalásért, a hatóságok megtévesztéséért és hamisításért 70 évnyi börtönt kért Hines-re az ügyészség. Jó magaviselettel talán 30 év múlva ismét szabad lehet….