Valóra válik a legerősebb VW up!

Már régóta tervezte, és a Volkswagen most meg is valósítja legkisebb modellje, az up! sportváltozatát, amely GTi néven egy év múlva kerülhet piacra.

A megjelenése óta számtalan változatban készült már a legkisebb Volkswagen, az up! Van belőle háromajtós és ötajtós, furgon és crossover kivitel, a benzines mellett pedig földgázüzemű és tisztán elektromos változata is kapható. Már évekkel ezelőtt bemutatták a sportos GT prototípusát is, de eddig még nem vált valóra az up! legerősebb kivitele.

Most azonban úgy tudni, hogy a Volkswagen megvalósítja a fiataloknak szánt olcsó sportmodellt. Az új up! GTi ugyanazt a háromhengeres 1.0 TSI-t kapja, mint a ráncfelvarrott kivitel, de 90 helyett 116 lóerős teljesítménnyel. A GTi márkajelzés hagyományainak megfelelően alul kiegyenesített sportkormány és kockás üléshuzattal borított sportülés is kerül az autóba, aminek a futóművét is feszesebbre hangolják. A német újságírók már vezethették a prototípust, és a tapasztalataik alapján a kiskocsinak kevesebb, mint 9 másodperc kell ahhoz, hogy elérje a százas tempót.

Bár a prototípus már szinte készen van, a piaci bevezetésre egy kicsit még mindig várni kell. A Volkswagen up! GTi a legkorábban 2018 első felében kerül a kereskedésekbe, a konkurensek között a hasonló méretű Renault Twingo GT említhető.