Ritka darab a legújabb Ferrari

Új sportkocsit mutatott be a Ferrari, az izgalmas formájú J50 azonban meglehetősen ritka látvány lesz, hiszen csak tízet gyártanak belőle.

Teljes titokban fejlesztette ki legújabb modelljét a Ferrari, amely a J50 nevet kapta. A limitált szériás sportkocsit annak alkalmából mutatták be, hogy éppen 50 éve kezdődött a Ferrarik forgalmazása Japánban. Az újdonság a 488 Spider műszaki alapjára épül, de a formája teljesen eltér tőle. A látványos külső sokkal agresszívebb megjelenésű, míg a karosszérián körbefutó fekete csík és a hátsó lámpák formája olyan nagy klasszikusokat idéz fel, mint a GTO, az F40 és az F50.

A J50 is nyitott tetős, de a 488 Spider megoldásától eltérően nem nyitható keménytetőt, hanem szénszálas anyagból készült targatetőt kapott, így megtarthatták az üvegből készült hátsó burkolatot, amelyen keresztül látható a motor. A 3,9 literes, biturbó V6-os teljesítményét 670-ről 690 lóerőre növelték, és bár nem árulták el, hogy mennyivel lett fürgébb az autó, de a 488 Spider is három másodperc alatt gyorsult nulláról százra, így a J50 menetteljesítményeire sem panaszkodhatunk.

Ritka látvány lesz a Ferrari J50, hiszen az újdonságból mindössze 10 példányt készít a Ferrari. Az árát ezért nem is árulták el, bizonyára már az összes példánya előre elkelt.