Továbbra is együtt dolgozik a Toyota és a Subaru

Április elején egy új autó bejelentésére készül a Toyota Gazoo Racing és a Subaru. Az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen modell érkezésére számíthatunk, ám van pár lehetőség, melyek logikus válasznak tűnnek.

Amikor már azt gondolhattuk volna, hogy szépen lassan eltávolodik egymástól a Toyota és a Subaru sportosabb modelleket gyártó részlege, a két fél egyszerre csapott oda az asztalra. Hé, a munka még mindig folyik, április elején ráadásul a legújabb közös projektről is lehull a lepel! A Toyota Gazoo Racing és a Subaru tehát április 5-ére készül egy bemutatóval, melynek egyelőre csak a prezentációs címét lehet tudni. Ez pedig a „csináljunk együtt jobb autókat”, ami megerősíti, hogy a két japánnak hosszútávú tervei vannak még egymással.

Na de vajon mit készülnek most éppen bemutatni? Erről egyelőre csak találgatni lehet. Az egyik opció, hogy az új Toyota GT86-ról van szó. Ennek már csak azért is van esélye, mert Amerikában már be is mutatkozott az új Subaru BRZ, amelynek elődje a Toyotával együtt kifejlesztett duó tagja volt. Mindezek mellett ott van az a tény is, hogy korábban maga Akio Toyoda jelentette be, hogy az új GT86 generációt még azért nem dobták piacra, mert a BRZ időközben megérkezett és így nem akarják összemosni a két modellt az emberek fejében. Miért? Mert az új generációk ugyan ismét közösködnek pár ponton, de karakterisztika tekintetében különálló modellek lesznek.

Az új GT86 mellett esélyes lehet még premier szempontjából egy közös fejlesztésű SUV is, mely az e-TNGA platformra épül és teljesen elektromos lesz. Erre azért számíthatunk, mert a Toyota és a Subaru megerősítette korábban, hogy közösen dolgoznak egy elektromos modellen a már említett specifikációkkal, sőt, már az is napvilágot látott, hogy az újdonság Evoltis névvel kerülhet be a Subaru kínálatába. Persze, ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy mi köze lehet a dolgoknak a Gazoo Racinghez? Valószínűleg semmi, ezért még mindig az új GT86 a legesélyesebb.

Ha csak nem arról van szó, hogy megvalósul a japánok korábbi terve, hogy egy új hot hatch modellel rukkolnak elő! Ez azért kerülhet szóba, mert a Subaru még tavaly említette, hogy az Impreza méretosztályában számíthatunk majd egy újdonságra az elkövetkező években, nemsokkal rá pedig a Toyota Gazoo Racing közzé tette, hogy Amerika számára készítenek egy Corolla méretű sportos átiratot, mivel ott a GR Yaris nem lesz elérhető. Ezek persze egyelőre találgatások, az április elejére tervezett bemutató után leszünk csak egyértelműen okosabbak.