Tisztán elektromos modellt dob piacra a Rolls-Royce még ebben az évtizedben

Bár legutóbb azon az állásponton volt a Rolls-Royce, hogy a jelenlegi akkumulátor technológia nem képes kiszolgálni a márka elektromos igényeit, most a gyár vezérigazgatója mégis ígéretet tett egy tisztán elektromos modellre még 2030 előtt.

A Rolls-Royce vezetősége tavaly év végén úgy nyilatkozott a villanyautózással kapcsolatban, hogy látják benne a lehetőségeket, de az az akkumulátor még nem létezik, ami a neves angol gyártó igényeit maradéktalanul kielégítené.

Most viszont úgy tűnik, hogy a Rolls vezérigazgatója, Torsten Muller-Otvos tudomást szerzett valami izgalmas fejlődésről, ugyanis az AutoNews híroldalnak már arról számolt be, hogy még ebben az évtizedben piacra dobnak egy teljesen villanyos modellt.

A hibridezésből azonban továbbra is kimaradnak, az ugyanis nem számít akkora előrelépésnek, ami miatt megérné változtatni a technológián.

„Az elektromos hajtás teljesen csendes és nyomatékos, teljesen beleillik a márka képébe, ezért fogunk egyből erre váltani a belsőégésű motorokról”- mondta a vezér a „két lépést előre” stratégiát megmagyarázva.

Természetesen technikai szinten még korai bármit is mondani a villanyos Rolls-ról, az viszont tény, hogy ez nem az első villanyos próbálkozása lesz a gyártónak. 2011-ben ugyanis már előálltak a 102EX koncepcióval, melyet később pont a nevetséges 200 kilométeres villanyos hatótáv miatt kaszáltak el a döntéshozók.