Gigantikus plafonra szerelt tévével járul hozzá az LG az Ioniq futurisztikus tanulmányához

A Hyundai elektromos almárkájaként piacra lépő Ioniq most először mutat meg egy terméket. Egy olyan terméket, mely még nincs kész, de megmutatja, hogy miként képzelik el a jövő elektromos autó belsőjét a gyáriak.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Ioniq mostantól már nem egy modell a Hyundai palettáján, hanem bizony egy különálló márka, mely kizárólag elektromos modellekkel foglalkozik. Ennek a márkának az első szárnypróbálgatása a Concept Cabin, mely magától értetődően egy autó belső elrendezés koncepció.

A kreáció több tekintetben is különleges, de ami először szemet szúr az embernek az a gigantikus kijelző a kabin tetején, melyet az LG alkotott meg és szállított le az Ioniq számára. Ez lényegében egy 77 hüvelykes, enyhén hajlított OLED tévé, mely gesztusvezérléssel és hanggal is irányítható, illetve a felülete kettéosztható, ha az egymás mellett ülők éppen mást akarnak nézni. Na de miért is tennének ilyet az autóban ülők? Mert az Ioniq egyben már az önvezető jövőre is készül, de ez egy másik sztori.

A kabin különlegessége még, hogy egységes hangrendszert nem tartalmaz, a fejtámlákba épített személyes hangszórók gondoskodnak arról, hogy mindenki azt hallgassa, amit akar, ezzel személyes hangzónákat kialakítva.

Érdekes ötlet még a padlót megtisztító robotkar, mely UV fénnyel a vírusok ellen is felveszi a küzdelmet ezzel használat után vagy éppen az előtt lefertőtlenítve a kritikus felületeket.