Terepkupét épített a Seat

Szabadidő-terepjárója még nincs a Seatnak, de a kombi után ezúttal a Leon 300 lóerős kupéváltozatából építettek emelt hasmagasságú változatot.

Leon Cross Sport Concept néven jelentkezett egy sportos szabadidő-autó tanulmányával a Seat a Frankfurti Autószalonon. A spanyol márka választékában ugyan még nincs terepjáró, de a Leon kombi változatából már kínálnak emelt hasmagasságú, védőburkolatokkal ellátott kivitelt X-perience néven, most pedig a kompakt modell kupéváltozatán volt a sor. A Leon Cross Sport futóművét négy centiméterrel emelték meg, a karosszériát kétszínű fényezés és 19 colos kerekek teszik feltűnővé.

A terepkupéhoz a Leon sportváltozatának motorját használta fel a Seat, a kétliteres, négyhengeres turbómotor pedig a Cupra kivitel 290 lóerejével szemben már 300 lóerős teljesítmény és 380 newtonméteres nyomaték leadására képes. Az összkerékhajtással és DSG váltóval felszerelt Leon Cross Sport Concept ezzel 4,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. Nem biztos, hogy gyártásba kerül az egyedi háromajtós, de úgy tudni, hogy a Seat hamarosan egy szabadidő-terepjáróval bővíti a kínálatát.