Subaruval versenyez tovább Ken Block

Ken Block a Ford-al szakítása után több márka sportos modellje mögött is kipróbálja magát a jövőben. Az amerikai rali szériában egy Subaru Impreza WRX STi lesz a fegyvere.

Ken Block neve az elmúlt években nem csak a Gymkhana szériával, hanem bizony a Ford márkával is összeforrt. Nem véletlen, hiszen az amerikai fenegyerek és a gyártó együttműködési megállapodása miatt Block nem igazán használhatott más autókat ebben az időszakban. A szerződés viszont idén lejárt és a felek nem újították azt meg. Mit jelent ez? Hogy lényegében márkafüggetlen lett ismét a srác!

Ezt kihasználva, be is jelentette a versenyző/showman, hogy visszatér a gyökereihez és ismét egy Subaru volánja mögött ugrik neki az American Rally Association bajnokságnak. Egészen pontosan egy WRX STi raligép lesz az eszköz a feladat megoldásához, a navigátor szerepét pedig Alex Gelsomino ölti magára.

„Teljesen fel vagyok tüzelve, hogy idén ismét teljes időmben a ralizásra koncentrálhatok, az pedig egy gyönyörű szimmetriát ad az egésznek, hogy mindezt egy Subaruval teszem meg. 2013-óta nem vettem részt teljes bajnokságban, és egy kis időt vesz igénybe az is, hogy megszokjam az STi új generációját is. De már tesztelések alatt is beleszerettem a kocsiba és alig várom, hogy éles helyzetben is bizonyítsak vele”- mondta a versenyző a bejelentésen. Block utoljára 2009-ben indult bajnokságban hivatalosan Impreza versenyautóval Travis Pastrana csapattársaként.

Márkafüggetlenségét kihasználva az amerikai más márkákat is kipróbál majd versenyzés szinten a jövőben. Azt például már most tudni lehet, hogy egy Porsche 911-et terelgetve vág neki majd az idei East African Safari Classic Rally-nak, illetve indul majd a Baja 1000-es szériában is Trophy Truck kategóriában.