Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

krim-roadster-1

Sportkocsi orosz diákoktól

2016. december 15. | Hírek Lada | Címkék: , , , , ,

Figyelemreméltó sportkocsit építettek a moszkvai műszaki egyetem diákjai, a Lada-motoros Krim roadster akár ebben a formában is gyártásba kerülhetne.

Nagyszerű munkát végeztek a moszkvai műszaki egyetem diákjai, akik tanulmányaik alapján egy középmotoros sportkocsi prototípusát építették meg. A Krim névre keresztelt roadster neve bár a Krím-félszigetre utal, de nincs politikai mondanivalója, a jól hangzó nevet ugyanis már a fejlesztés elején, öt évvel ezelőtt eldöntötték.

Az eredmény egy kompakt méretű, 3,85 méter hosszú kétüléses roadster, aminek csővázára üvegszálas műanyagból készült karosszériaelemek kerültek. A fényszórók és a hátsó lámpák is LED-esek, akárcsak a legmodernebb sportautókon, és a formája is elég jól sikerült ahhoz, hogy ha egy befektető fantáziát látna benne, akkor gyártásba küldhetné.

Az ülések mögé beépített motor a Lada Kalinából származó 1,6 literes, 106 lóerős négyhengeres benzines, ami ötfokozatú sebességváltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja. A könnyű építésmódnak köszönhetően a Krim roadster csak 950 kilogrammot nyom, ezért a nem túl erős motor is elég jól mozgatja, a végsebessége 220 km/óra.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.