Ötletes kerékpártartó a Hondától

A Civic Tourer méretes csomagterét használja ki új, ötletes kerékpártartójához a Honda: két biciklit rögzíthetünk az autó belsejében, ami biztonságosabb és a fogyasztást sem növeli.

A tavalyi frankfurti autószalonon ötletes tanulmányával állt elő a Honda: az új Civic Tourer alapjára épített Active Life Concept érdekessége a csomagtérben elhelyezett kerékpártartó volt. Az eredeti ötlet olyan nagy sikert aratott, hogy a kiállítást követően a Honda mérnökei hozzáláttak a megvalósításához, idén októbertől pedig már a kereskedésekben is rendelhető a kerékpártartó.

Az újdonság lényege az, hogy két kerékpárt nem az autó hátulján vagy a tetején szállíthatunk, hanem a csomagtartóban kialakított tartóban rögzíthetjük, így két utas és két kerékpár, vagy három utas és egy kerékpár számára jut hely. A megoldást az tette lehetővé, hogy a Civic Tourer, ahogyan a Jazz is, az első ülések alatt hordja az üzemanyagtartályát, így a raktér padlója alatt még két kabinbőröndnek elegendő méretű rekesznek maradt hely. Ide kerül a Honda kerékpártartója, ahová két darab, kiszerelt első kerekű bicikli és a kerekeik rögzíthetők. Ezzel a megoldással nem nő az autó légellenállása és ezzel együtt a fogyasztása, mint a tetőre vagy hátulra szerelt kerékpároknál, a Civic Tourer rakterében még így is elég hely marad két személy poggyászainak, ráadásul az autót nyugodtan ott is hagyhatjuk a parkolóban.

Az újszerű tartó a 99. Giro d’Italia kerékpárversenyen mutatkozott be, amelynek a Honda a hivatalos támogatója, és a kísérőautók szolgáltatója. A versenyen indulók összesen 3383 kilométert tekertek, és május 29-én értek célba Torinóban.