Összehozta a kombi M3-ast az Alpina

Ugyan a BMW bejelentette, hogy nem lesznek teljesítményorientált kombik a palettájában, azért az erős puttonyos bajorra vágyók nem maradnak autó nélkül. Az Alpina például egy 460 lóerős kivitellel jelent meg Frankfurtban.

Az igazi rajongók körében igen nagy felháborodást váltott ki, hogy a BMW teljesen elzárkózott a teljesítményorientált kombik palettába építésétől. Pánikra azonban semmi ok, ha nem a gyáriak, majd a profi tuningosok megoldják a problémát!

Itt van például mindjárt az Alpina, aki a Frankfurti Autószalonon mutatta be a B3 Touringot, ami talán még inkább M-es, mint amit a gyáriak hoztak volna össze a 3-asból.

A motorterében egy ikerturbós 3 literes hathengeres egységet találhatunk, mely 460 lóerő leadására képes 700 Nm nyomaték mellett. Ezzel a bajor puttonyos bőven 300 fölötti tempóval képes száguldani, ám 0-100-as adatot még nem közöltek a mérnökök. Csupán annyit árultak el, hogy az autó kapott egy rajprogramot, ami nem 0-100-ra, hanem inkább 0-200-ra van optimalizálva, azaz biztosak lehetünk benne, hogy kétszázas tempóig úgy húz a B3 Touring, mint egy jobb képességű rakéta.