Megérkeztek a kompakt hibrid Mercedesek

A Mercedes a Frankfurti Autószalonon mutatta be az A-osztály és a B-osztály konnektoros hibrid változatát. Ezzel a németek már a kompakt szegmensben is megkezdték a villanyosítást.

A Mercedes idei Franfkurti Autószalonra nem csak az elektromos EQS tanulmánnyal készült, hanem bizony két kész, sorozatgyártású modellváltozattal is. Igaz, ezek csak félig elektromosak.

Bemutatkozott ugyanis az A és a B-osztály is konnektoros hibridként. A két autó teljesen azonos hajtásláncot kapott, azaz mindkét esetben az EQ Boost hibrid hajtásról beszélhetünk, ami nem igényel külön 12V-os akkumulátort, mivel maga az elektromotor végzi el az önindító szerepét. A hajtás központja a Renault-al közösen fejlesztett 1,33 literes motor, mely az elektromos egységgel kiegészülve már 218 lóerőt képes leadni.

A tisztán elektromos hatótáv mindkét modell esetében 60 kilométer körül alakul, az A-osztály pedig akár 1,5 liternyi üzemanyaggal is megelégszik 100 kilométerenként, míg a B-nek ehhez 1 decivel több benzinre van szüksége.

(fotók: Carscoops)