Nemzetközi dizájn díjat kapott a Lotus elektromos szupersportkocsija

A Lotus Evija alig mutatkozott be, az első szállítmányok pedig még el sem indultak a vásárlók felé, ám máris egy nívós nemzetközi elismerést sikerült bezsebelnie vele a gyártónak.

Sokszor volt már szó a Lotus következő nagy dobásáról, az Evija elektromos szupersportkocsiról, azt viszont kevesen gondoltuk volna, hogy a különleges járgány még az előtt be fog zsebelni egy nívós elismerést, mielőtt akár egy darabot is lehetne belőle látni az utcán. Mert bizony a megrendelők kiszolgálása még meg sem kezdődött, máris nemzetközi dizájn elismerést kapott az autó.

Az IDA (International Design Awards) egyik kategóriáját nyerte meg az autó, egészen pontosan a “világ legszebb prémium zöld (hivatalosan fenntartható, de ez félreérthető megfogalmazás jelen esetben) autója” címről van szó a termék dizájn kategórián belül.

Az Evija kiszállítások a koronavírus helyzet miatt csúsznak, az eredeti tervek szerint az első vásárlói példány valamikor 2021 közepe felé készül majd el. A szupersportkocsi meghajtásáról négy elektromos erőforrás gondoskodik, melyek összteljesítménye akár 2000 lóerő is lehet választott üzemmódtól függően, visszafogott felhasználás mellett pedig 400 kilométert is el lehet majd egy töltéssel autózni a gyári ígéretek szerint.