Műszerfalból előbukkanó képernyőkkel mutatkozott be az Aehra első modellje

Egy olasz startup vállalkozás első modellje az az elektromos SUV, mely ott rugaszkodik el a klasszikus megoldásoktól, ahol csak tud. Egy pillanat alatt szórakoztató és konferencia-központtá alakul át az Aehra beltere.

Nem is olyan régen bukkant fel Olaszországban egy új startup vállalkozás, melynek célja, hogy olyan elektromos autókat dobjanak a piacra, melyek nem feltétlenül csak az autózás élményét helyezik előtérbe. Az Aehra inkább amolyan technikai magamutogatás, melyet elég erősen támaszt alá a most bemutatott első modelljük.

Egy elektromos SUV-ról van szó, melynek már a megjelenése is azonnal felkelti az ember figyelmét. Egy kicsit Tesla, egy kicsit talán Cupra is, de az vitathatatlan, hogy az összkép nem mindennapi. Ahogyan az sem, ahogy az ajtók nyílnak. Hátulra ugyanis „sirályszárnyas” rendszert álmodtak a tervezők, az első ajtó pedig Lamborghini stílusban nyílik előre.

A beltér modern és letisztult, legalábbis első ránézésre. A műszerfal hosszában elterülő kijelzők még stílusosak is, akárcsak a kamerás visszapillantó monitorja, de ez a visszafogottság csak menet közben jellemző az autóra. A turpisság ugyanis ebben az esetben abban keresendő, hogy álló helyzetben a hagyományos kijelzők kitolódnak a műszerfalból és óriási, monitorokkal telerakott környezetet alkotnak.

A gyáriak elmondása szerint így bármikor lehet szórakoztató vagy esetlegesen konferencia-központ az autóból, tehát az Aehra a Teslához hasonlóan nem csak közlekedési eszközként tekint az autóra.

Persze, ez a megoldás az olaszok szerint a későbbiekben még több szerepet kaphat, azaz az önvezető funkció megjelenésével menet közben is a lehetőségek tárházát kínálhatják így a felhasználóknak. Persze, ez még odébb van, akár csak az első SUV modellek piacra kerülése.

A cég ugyanis jövőre még egy szedán verzióval is jelentkezik, majd a két modell értékesítése és kiszállítása egyszerre kezdődik meg. Utóbbira egészen 2025-ig kell várniuk a befektetőknek jelen állás szerint.