Ilyen lenne a Lancia szobra autóként

A Lancia nemrég leplezte le az új márkaarculatát, melynek keretén belül bemutatták a következő emblémájukat és egy szobrot, mely elméletileg a gyártó új formai irányzatát hordozza magán. Egy lelkes dizájner most ezt alakította át virtuálisan valami autószerűséggé.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Lancia hosszú évek után ismét életjelet adott magáról, amikor is leleplezték azt a márkaarculatot, mely a jövőben jellemző lesz rájuk. Mindez szép és jó, csak hogy a rajongókat egy kicsit csalódottsággal öntötte el, hogy igazi autót még nem tudtak prezentálni az olaszok, csak az új logót és egy fura szobrot hoztak el a rendezvényre.

Persze, ez utóbbi sokak fantáziáját megmozgatta, a kecses kreálmánynak ugyanis elméletileg az a feladata, hogy a jövő Lancia modelljeinek a formai megoldásait mutassa be elsőkézből. Jelenlegi állapotában azonban nehéz belelátni egy igazi autót, de szerencsére egy lelkes dizájner virtuálisan megalkotta azt a járgányt, mely kizárólag a PU+RA Zero névre keresztelt szoborszerű valamiből építkezik.

A végeredmény? Természetesen nem mindennapi, főleg nem megszokott. Aurelio Argentieri megpróbálta feldobni az új dizájnt a legendás Stratos elemeivel, de a kreálmány így is inkább tűnik valami furcsa Hot Wheels átiratnak, mint igazi, utcai közlekedésre szánt autónak. Főleg azért, mert szemmel láthatóan egy zárt koncepcióról van szó, melyből az utastér mint olyan, teljesen kimaradt, legalábbis ajtókat nem álmodott rá a tervező.

Mindenesetre ez is egy szemlélet, mellyel egy független dizájner segít valahogy közelebb hozni a szobrot a valósághoz, de most már tényleg kíváncsian várjuk a gyáriak lépését is, hogy ők mit tudnak majd kihozni a saját kreálmányukból.