Modern SUV tanulmányt mutat be a Skoda Indiában

A Skoda az Indiában megrendezésre kerülő Auto Expo keretein belül rántja le a leplet egy új SUV tanulmányról. A technika és a praktikum megtestesítőjének szánkák a Vision IN modellt.

Míg az európai autószalonok haláltusájával vannak tele a hírek, addig a világ más pontjain igenis „dübörög a biznisz”. Ilyen például az Indiában megrendezésre kerülő Auto Expo, melyen szinte minden nagyobb gyártó képviselteti magát egy-egy érdekes elképzeléssel.

A Skoda például egy új SUV tanulmánnyal rukkol elő Vision IN néven. A koncepció megjelenése lendületes és fiatalos, az olyan megoldások, mint például a karosszériába süllyedő kilincsek pedig még modernebb benyomást keltenek. A látványos LED-es fényszórók mellett amolyan BMW-s érzést keltenek az emberben a méretes világító hűtőrácsok is.

A modern technikai vívmányokból a belső térben sincs hiány. Ott van például mindjárt a gigantikus érintőképernyő, de könnyen szemet szúrhat a műszerfal tetejére helyezett kristály szobrocska is. Ez utóbbi Indiában dísznek minősül, nálunk inkább a giccs szóval írható le, ám ezen felül van még egy fontos funkciója is: a digitális asszisztens megtestesítéseként van jelen. Bizony, a Vision IN hangutasításokkal is vezérelhető, ám a lehetőségekről még nem árult el semmit a gyártó.

Ahogy az is nyitott kérdés maradt, hogy mikor érkezik a széria változat, és mennyi marad meg a felsorolt figyelemfelkeltő megoldásokból.