Közlekedési lámpákkal is kommunikáló Audik járkálnak Németországban

Az Audi először a németországi Düsseldorfban aktiválta azt a rendszert, melynek segítségével a sofőrök hatékonyabban tudják tartani a zöldhullámot. 

Az új Audi modellek egy frissítéssel teljesen új képességre tettek szert. Ez a Traffic Light Information rendszer, melynek feladata, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen az autónak piros lámpánál várakoznia.

Ezt azzal teszi lehetővé, hogy a közlekedési lámpákkal kommunikálva megadja azt a sebességet, mellyel végig tudunk menni a zöldhullámon. Ezzel nem csak a közlekedés ritmusán javíthatunk, hanem az autók fogyasztását is jelentősen mérsékelhetjük, ami természetesen jelentős környezettudatosságot is jelent.

A rendszer akkor is segítséget nyújt, ha mondjuk egy másik autós miatt mégis sikerült egy pirost benyelnünk. Ekkor ugyanis elindul egy visszaszámlálás a következő zöldig, majd ha nem indulunk el, akkor jelez az autó. Ezzel a lámpáknál beragadást és a sor jelentős feltorlódását kerülhetjük el.

Az újdonság egyelőre csak a németországi Düsseldorfban működik, ám a tervek szerint egyre több várost ismer majd meg a rendszer a közeljövőben.