Megvan az új Maserati SUV elnevezése

Felpörögtek az események a Maserati háza táján. Az új MC20 sportkocsi kiszivárogtatásával szinte egy időben rántották le a leplet a Levante alá pozícionált következő SUV modelljük elnevezéséről.

Nem mondhatni, hogy a Maserati mostanság tétlenül ül és várja az égből érkező vak szerencsét. Az elmúlt időszak ugyan csendes volt az olasz gyártó körül, de most már legalább tudjuk, hogy miért: nagy fejlesztések és több szálon futó munka kötötte le őket.

Az MC20 sportkocsi ugyanis lényegében már majdnem teljesen bemutatkozott, viszont ezzel egy időben megérkeztek az első információ morzsák az új SUV modellről is, melyet közvetlenül a Levante alá pozícionálnak be.

A legfontosabb, hogy már tudni lehet, hogy milyen néven kerül a szalonokba az újdonság: ez lesz a Grecale. Szép olaszos név, mely a Földközi-tenger heves északkeleti légáramlata után jelenik meg a Maserati kínálatában.

A technikai részleteket egyelőre homály fedi, csupán annyit tudunk, hogy méretében a Levante alá érkezik meg a palettára, az alapokat pedig az Alfa Romeo Stelvio esetében is használt Giorgio platform adja.

Az is elhangzott már pletyka szinten, hogy a hagyományos belsőégésű motorok mellett egy villanyos hajtás is megjelenik majd a motorkínálatban, ám az még nem tisztázott, hogy ez egy tisztán elektromos kivitelt vagy esetleg egy hibridet takar majd. A hivatalos leleplezés jövő év végén várható, az első példányok pedig a tervek szerint 2022 első felében érkeznek majd meg a megrendelőkhöz.