Félmillió Leaf-nél tart a Nissan

Nagy mérföldkőhöz érkezett a Nissan elektromos részlege, miután legördült a gyártósorról az ötszázezredik Leaf modell. Tíz év kellett a japán márkának, hogy elérje ezt a számot.

A Nissan hivatalosan 2010-ben mutatta be az elektromos Leaf legelső generációját, ám az európai értékesítés csak 2011-ben kezdődött meg. Ekkor már egyre többen ismerkedtek meg az elektromos autózással, ami kimondottan jól jött a japán villanyosnak, azaz hamar sikersztoriként kezdtek el felfelé szaladni az értékesítési adatok.

Ennek is köszönhető, hogy most tíz évvel később már a félmilliomodik példány elkészültét ünnepelheti a gyártó, mely a 2013 óta működő angliai üzemben készült el, Sunderland mellett. A szóban forgó példány holland megrendelésre készült és jellegzetes vörös fényezéssel látták el a gyáriak.

A Leaf jelenleg két változatban kapható. Az alap beugró szintet a 40 kWh-s akkumulátorral és 150 lóerős motorral szerelt kivitel jelenti 270 kilométeres hatótávval, míg a az erősebb 215 lóerős erőforráshoz már 62 kWh-s akkumulátor csomag jár, melynek köszönhetően 385 kilométeres hatótávval számolhatnak a tulajdonosok.