Megvan az egymilliomodik Tesla, Elon Musk a Twitteren osztotta meg az örömét

A Tesla alig tíz éve van jelen a piacon, ráadásul szélesebb rétegnek szánt autókat csak nyolc éve gyártanak. Ennek fényében gyönyörű eredmény az egymilliomodik amerikai villanyos legyártása.

Elon Musk egy Twitter bejegyzésben közölte a rajongókkal az örömhírt: megvan az egymilliomodik legyártott Tesla. Az ünnepi darab egy piros Model Y lett, mellyel a gyár alkalmazottai pózoltak az üzem területén egy fotó erejéig.

Persze, nagy európai gyártók mércéjével nézve nem olyan óriási az eredmény, hiszen például a Volkswagen csoport csak tavaly több mint 12 millió járművet értékesített, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Tesla a még ma is szűk vásárlói réteggel rendelkező elektromos autók piacán tevékenykedik.

Mindezek fejében csak 12 éve gyártanak autókat, az első négy évben pedig csak a Lotus alapokra épült elektromos Roadsterrel foglalkoztak. Az első igazi áttörésre, a Model S piacra dobására egészen 2012-ig kellett várni, azaz ha szigorúan vesszük, az érdemi tömegtermelés csak nyolc éve tart a Teslánál.