Mégsem hibrid, hanem teljesen elektromos lesz a Lotus első SUV-ja

Már évek óta folyik a Geely által új erőre kapott Lotus első szabadidő modelljének a fejlesztése, nagyon úgy tűnik, hogy még annyira nincs előrehaladott állapotban a projekt, hogy ne lehessen változtatni a hajtáson.

A kínai Geely által felvásárlás után a Lotus márka új erőre kapott. Végre lett megint pénz a fejlesztésekre és a technikai háttér is adott ahhoz, hogy a mai igényeknek megfelelő sportos modellek készüljenek. Ennek eredménye a nemsokára bemutatkozó, akár 2000 lóerőt is leadni képes Evija szupersportkocsi, de van még a háttérben egy másik nagy projekt is, mely a márka történetének első SUV modelljét fogja eredményezni.

A nagy múlttal rendelkező angol gyártó ugyanis legelőször 4 évvel ezelőtt beszélt arról, hogy egy SUV modellen dolgoznak, mely korszerű hibrid hajtással és kellő sportossággal rendelkezik majd. Azóta azonban eltelt majdnem fél évtized és ma már más számít korszerűnek az anyacég képviselői szerint, ezért változtatnak az eredeti elképzeléseken.

Ennek értelmében most már nem egy hibrid, hanem egy tisztán elektromos crossover fejlesztése folyik, mely a tervek szerint 2022-ben jelenhet meg a piacon kétféle motorteljesítménnyel és elektromos hatótávval. Már azt is tudni lehet, hogy az autó a Geely nemrég 1,36 milliárd dollárból felépített wuhani gyáregységében készül majd, a forgalmazása pedig globális lesz.

(a képeken a 2017-es első verzió kiszivárgott szabadalmi rajzai és az álcázott tesztpéldány láthatóak)

forrás: Carscoops