Itt vannak az első információk a BMW i7-ről

A BMW az új 7-es szériával együtt mutatja be a teljesen elektromos változatot is, melyet nemes egyszerűséggel úgy emlegetnek, mint a világ első teljesen elektromos luxusszedánja.

A BMW a 7-es széria teljes generációváltására készül, ami bizony már magában hordozza a teljesen elektromos variáns bemutatását is. Ez i7 néven kerül majd a szalonokba, most pedig meg is érkeztek az első kézzel fogható információk róla.

Az újdonság elején méretes LED világítással kiemelt egybeolvasztott „veséket” találhatunk majd, a karosszéria nagy része pedig megegyezik majd a belsőégésű motorokkal szerelt 7-esekkel. Ez azért is fontos, mert ezáltal az elektromos variáns is egy luxusszedán lesz, nem pedig a Mercedes EQS mintájára kialakított hatch, azaz ötajtós variáns. Már meg is van ezzel, hogy miként szerzett magának elsőbbséget a BMW az elektromos luxusszedánok terén!

Fontos újdonság, hogy az i7-esben debütál a BMW új szórakoztató rendszere, mely kimondottan a hátul ülőknek szól. Ez a lényegében teljes moziélményt biztosító 31 colos képernyő, mely természetesen a tető vonalába rejthető, ha éppen nem használnánk. A rendszerről egyébként korábban már beszámoltunk mi is, amikor azt a CES keretein belül leleplezték. Kijelzőből a műszerfalon sem lesz hiány, illetve a gyáriak teljes belső testreszabhatóságot ígérnek a hangulatfények és hasonló megoldások terén.

A technikai részletekről egyelőre nem rántották le a leplet, ám annyi tisztázódott, hogy az i7 nagyjából 580 és 610 kilométer közötti hatótávval rendelkezik majd. Frank Weber, a BMW Group elnökségének tagja azt is elárulta, hogy az i7 lesz a 7-es paletta legerősebb tagja. Ez megerősíti azt a korábban kiszivárgott információt, miszerint az i7 egy 120 kWh-s akkumulátor csomagot használ majd, három elektromos motorjának az összteljesítménye pedig nagyjából 750 lóerőre tehető. Ezek azonban eddig hivatalosan meg nem erősített adatok.