Leveszi a palettáról a Ferrari a GTC4Lusso modellt

Búcsúzik a Ferrari paletta legpraktikusabb tagjának számító GTC4Lusso. Utódmodell nincs, valószínűleg a jövőben érkező SUV számára szorítanak helyet a kínálatban.

A Ferrari még 2016-ban mutatta meg először a nagyközönségnek a GTC4Lusso modellt, mely lényegében egy sportkupé és egy kombi elegyéből jött létre. Sokan szerették az egyedi formája miatt, most viszont, hogy lassan lejár az olaszoknál megszokott 5 éves modellperiódus, búcsút kell intenünk a jellegzetes Ferrarinak, mely alapból 6,3 literes 690 lóerős V12-es egységgel volt megvásárolható, a Lusso T kivitel pedig egy 3,9 literes ikerturbós V8-as egységet mondhatott magáénak 610 lóerős teljesítménnyel.

A gyártás tehát befejeződik, utódmodellről pedig nem esett szó eddig. Valószínűleg hagyományos értelemben vett módon nem is lesz utód, hanem meghagyják a palettában tátongó rést a jövőben érkező SUV modell számára.

Ez utóbbiról eddig annyit lehet tudni, hogy valószínűleg Purosangue néven érkezik majd a kínálatba valamikor 2022 folyamán.