A 40 ezredik Flying Spur legyártását ünnepli a Bentley

A Bentley a Continental GT szedán változataként élesztette újjá még 2005-ben a Flying Spur modellt. A rajongók azonnal megszerették és mára elkészült a 40 ezredik példány is.

Új mérföldkőhöz érkezett a Bentley, a márka crewe-i üzemében elkészült ugyanis a 40 ezredik Flying Spur modell. A mai értelemben vett kivitel 2005-óta létezik és azóta három generációt ért meg.

A modern generációs sikere sokak szerint annak köszönhető, hogy elérhető alapokra, egészen pontosan az Audi A8 platformjára épült fel, viszont karakterét tekintve meg tudott maradni jellegzetes angol luxusautónak. Mindezek mellett a sportos vonalat kedvelő rajongókat is sikerült megfogni a W12-es egységnek és az összkerék meghajtásnak köszönhetően. Az első újkori generáció egészen pontosan 315 kilométeres óránkénti végsebességre volt képes, ami 2005-ben kiemelkedő teljesítménynek számított a luxusszedánok között.

Mindezek után 2013-ban következett be a generációváltás, ahol a W12-es egységek mellett már megjelentek a kedvezőbb fogyasztással rendelkező turbós V8-asok is. A harmadik felvonás tavaly mutatkozott be teljesen megújult alapokkal. A Mulsanne palettából száműzése után most már a Continental Flying Spur mint a márka zászlóshajója van jelen a kínálatban.