Dátumot kapott a Tesla Pickup premierje

Elon Musk jelentette be, hogy még novemberben, egészen pontosan 21-én leleplezik a régóta várt Tesla Pickup-ot. Az árra is utalt a nyilatkozatában, ráadásul elég meglepő módon.

A Tesla már évek óta ígérgeti, hogy piacara dobja a saját elektromos platósát. Először egy gigantikus pickup képét festették fel az amerikaiak, majd ezt egy jóval kisebb megoldásra módosították sportkocsis menettulajdonságokkal és semmihez sem fogató vontatási képességgel.

Az ígéretek korának azonban vége, most maga a Tesla vezér, Elon Musk jelentette be a premier dátumát, ami november 21-ére lett kitűzve. Az ünnepélyes bemutatót Los Angelesben, a SpaceX rakétákat gyártó üzemben tartják majd meg.

Pontos információkat egyelőre nem közöltek a Pickup-al kapcsolatban, csupán annyi tisztázódott, hogy az induló ára 50 ezer dollár alatt lesz valamivel. Ez annyit tesz, hogy jóval olcsóbb lesz, mint a konkurens Rivian R1T, illetve a Ford F-150 elektromos változatánál is kedvezőbb pénzügyi feltételekkel lehet majd hozzá jutni.