Lerántották a leplet az elektromos Harley-ról

A Harley-Davidson hivatalosan is bemutatta a kétkerekű járművek következő generációját, a tisztán elektromos LiveWire motorkerékpárt.

Ugyan már volt arról szó, hogy a Harley-Davidson elektromos motorkerékpárt fejleszt, a jármű fontosabb részletei eddig nem igazán voltak ismertek. Most viszont változott a helyzet, az amerikai gyártó ugyanis hivatalosan is lerántotta a leplet a LiveWire motorkerékpárról az idei CES kiállításon.

A H-D Revelation erőátviteli rendszer alacsony súlypontot, könnyed kezelhetőséget és biztonságos megállást garantál akár nagyobb sebességről is. Ez utóbbi alapáron ABS-el és ESP-vel kiegészítve tényleg könnyű megülhetőséget garantál az amúgy igencsak dinamikus, ám a megszokottnál csendesebb kétkerekűn. Apropó hang! A Harley külön hangot tervezett az elektromos motorhoz, ami kizárólag gyorsításkor hallható. Persze, ne benzines rotyogásra számítson senki, hanem inkább szabályozott elektromos visításra, de legalább nem tömeg elektromos hangot hallani, amikor valaki egy ilyen járgányt használ.

Egy elektromos jármű esetében talán a dinamizmusnál is fontosabb, az egy töltéssel megtehető hatótáv, ami egyben megadja a felhasználás módját is. Ennek tekintetében a LiveWire inkább városi elektromos motor, mint országúti, hiszen nagyjából 170 kilométer tehető meg vele teljesen feltöltött akkumulátorral.

Az új motorhoz egy mobilos applikáció is tartozik, mely H-D Connect előfizetéssel kiegészítve nem csak azt jelzi a tulaj számára, hogy milyen állapotban van a kétkerekű, hanem riasztást küld, ha valaki megmozdítja azt, lopás esetén pedig bekapcsol a nyomkövető funkció.

Az új Harley generáció első fecskéje idén kerül a kereskedésekbe, az induló ára pedig 27 860 euró lesz.