Bemutatkozott az új Mercedes CLA

Amerikában rántotta le a leplet a Mercedes az új CLA generációról. Nagyobb és modernebb, mint ami eddig volt.

A Mercedes legújabb csillaga az amerikai CES-en mutatkozott be. Az új CLA külsőleg a CLS stíluselemeit hordozza magán, belül pedig az új A-osztály világa fogadja a sofőrt és az utasokat.

Nem csak formai megújulást, hanem új dimenziókat is hozott a generáció váltás, hiszen az új CLA már 4688 mm hosszú és 1830 mm széles, ami hosszban 4,8 centi, szélességben pedig 5,3 centiméteres növekedést jelent, ami természetesen a belső térben is érezteti a hatását.

Az eddigi útfekvéssel sem volt semmi probléma, ám a csillagosok most alacsonyabbra húzták a modell súlypontját, a nyomtáv pedig szélesebb lett, így kiváló stabilitásra számíthatnak a jövő CLA tulajdonosai.

Technikai újítások tekintetében sem szégyenkezhet a második generációs CLA, hiszen olyan tételek is megjelentek benne, mint például az A-osztály esetében bemutatott beszéddel is vezérelhető MBUX infotainment rendszer, vagy az S-osztályban már megszokott részleges önvezető funkció és az aktív balesetmegelőző rendszer.

A teljes motorpaletta egyelőre nem került leleplezésre, a CES-re 250-es kivitelben, azaz egy 225 lóerős kétliteres négyhengeres benzines egységgel hozták el a németek. A többi egység valószínűleg az A-osztály palettájáról kerül átemelésre a későbbiekben.