Leplezés nélkül is megmutatta magát a Maserati új sportkocsija

Számtalan részletfotó után végre egyben is megnézhetjük, hogy miként fest a Maserati legújabb büszkesége. Az MC20 nem csak egyetlen modell, hanem a későbbiekben egy komplett modellcsalád épül rá.

A Maserati régóta korbácsolja a rajongók kedélyeit azzal, hogy részletfotókat és sejtelmes grafikákat csepegtet a legújabb dobásáról az MC20 sportkocsiról. Most viszont először, még a teljes leleplezés előtt megcsodálhatjuk a remekművet kívülről és belülről egyaránt.

Természetesen még kiszivárogtatott képekről van szó, ezért nem kristálytiszta azok felbontása, de a lényeg már így is könnyen kivehető. Az MC20 teljesen más formai irányzatot követ, mint a gyártó más modelljei, az autó orrán szinte eltörpül a hűtőrács, melyre lágy ám jól irányzott vonalak terelik a figyelmet. Az első csomagtérfedél (az MC20 középmotoros elrendezéssel készül) két oldalán hangsúlyos beömlőket találunk, az ajtók pedig szárnyként nyílnak fel oldalra-előre. A sportkocsi hátulján találjuk a hangsúlyos LED-es fényforrásokat és a hátsó szélvédő helyére illesztett szellőzőrostélyos motorfedelet.

A belső térben kagylóüléseket és karbonszálas középkonzolt láthatunk, aminek a tetején az üzemmód illetve az irányválasztó kapcsolók kaptak helyet.

A gyáriak technikai részletekről még nem beszéltek, ám a legfontosabb információt már régóta tudni lehet, azaz az MC20 első körben egy 3 literes ikerturbós V6-os egységet kap, mely 630 lóerő leadására képes, ám később hibrid és teljesen elektromos variánsok is felkerülnek majd a palettára.