Villámgyors automata váltóval is rendelhető már a Porche 718 Cayman GT4

Eddig csak kézi váltóval kínálta a Porsche a 718 Cayman GT4 sportkocsit, de a rajongók kérésére bekerült a villámgyors automata PDK váltó is az extrák közé.

A Porsche 718 Cayman GT4 tipikusan az a sportkocsi, amit nem dísznek vesznek meg a tehetős vásárlók. Egy ilyen autó minden porcikájában a versenypályára kívánkozik, ahol megkezdődhet a harc a tizedmásodpercekkel. Pontosan ezért nem voltak elégedettek a vásárlók az eddig kínált manuális váltó lehetőségével.

Az automata technológia ugyanis már ott tart, hogy az általuk produkált váltási gyorsaságot egyszerűen lehetetlen kézi szerkezettel produkálni. Pontosan ez az oka, hogy a németek meghallgatták a kéréseket és már a szupergyors automata PDK váltó is kérhető az utcai versenyautóhoz.

Az eredmény egészen látványos, ugyanis csak ennek az elemnek a cseréjével látványosan megváltoztak azok a bizonyos gyorsulásra vonatkozó számok. A manuális váltóval ugyanis a kocsinak 4,4 másodperc kell a 100-as tempó eléréséhez, a hétsebességes automatával viszont már 3,9 másodperc alatt tudható le a mutatvány. A 0-200 km/órás sprint ideje is megjavult ezzel, most már 13,4 másodperc alatt érhető el a szóban forgó sebesség.