Új gyártási technológiával készül a Lamborghini Revuelto

Már elkezdődött a Revuelto gyártása, amihez a Lamborghininek alaposan át kellett alakítania a gyártósorokat. Ez a Manifattura Lamborghini Next Level, mely az eddigieknél jóval komolyabb variálhatóságot enged.

A Lamborghini nemrég leplezte le a Revuelto modelljét, mely az olasz sportkocsi gyártó új generációjaként lépett színre. Mint ilyen, természetesen technológia tekintetében egy bonyolultabb konstrukcióról van szó, ami alapvetően új gyártási technológiát kíván meg magának.

Ezt valósította meg a Lamborghini az év elején mintegy 150 millió eurós befektetéssel és gyárbővítéssel, melyet nemes egyszerűséggel csak „Manifattura Lamborghini Next Level” néven emlegetnek az olaszok.

Az új eljárás kidolgozására a közlemény szerint nem csak a villanyosítás miatt volt szükség, hanem azért is, mert ma már sokkal nagyobb testreszabhatóságot és variálhatóságot igényelnek a kategória vásárlói, így szerencsés, ha a gyártási folyamat bármelyik pontján tudnak teljesíteni egyedi kéréseket is. A gyártósor összesen 15 állomást tartalmaz és két részlegre van osztva a karosszériamunkálatok és a műszaki alapok megteremtésének tekintetében.

Fontos, hogy ezzel a lépéssel az eddigieknél meghatározóbb hangsúlyt kapott a gyártósor gépiesítése, de megmaradt a folyamatban az emberi tényező is. Sőt, Ranieri Niccoli, a Lamborghini gyár igazgatója szerint a Revuelto inkább nevezhető „kézzel készült” konstrukciónak, mint egy automatizált folyamat végeredményének.