Ledobta a tetejét az 1000 lóerős hibrid Ferrari

A Ferrari paletta legerősebbje is megjelent nyitható tetős, tehát Spider kivitelben, ráadásul ugyan azzal a hajtással és dinamikával, mint az SF90 Stradale kupé.

Hivatalosan is bemutatta a Ferrari az SF90 Spider modellt az SF90 Stradale nyitható tetős változatát. Ahogyan az várható volt, jelen esetben is a már ismert elektromos-benzines hajtásláncot használták fel az olaszok, amivel megszületett a márka első konnektoros hibrid nyitott tetős autója.

Az ikerturbós V8-as benzines motor és a három elektromos erőforrás egysége egészen elképesztő 1000 lóerős teljesítményt képes leadni 900 Nm nyomaték mellett. Ennek az erőnek köszönhető, hogy az SF90 nyitott változata ugyan 100 kilóval nehezebb a merevítések miatt, mint a Stradale, a menetteljesítményen ez a súlytöbblet abszolút nem látszik meg. Ez annyit tesz, hogy a nóvum is 2,5 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 340 km/óra.

Persze, ehhez az is kellett, hogy a modell aerodinamikája se legyen rosszabb, mint amit a kupé fel tud mutatni, ezért a gyáriak jobban megdöntötték az első szélvédőt, aminek köszönhetően a komplett magassága is lecsökkent 2 centivel az autónak.